divendres, 13 de març del 2015

Quins recursos utilitzen les escoles?

A segon curs del grau en Mestre en Educació Primària, fem una petita estada a escoles d'educació primària. L'escola on vaig anar va ser l'escola Amistat de Figueres (Girona). 




L'Amistat és una comunitat d'aprenentatge on hi ha alumnes de moltes cultures diferents que conviuen en una mateixa comunitat. Es dóna molta importància a les relacions entre tots els membres que la formen, ja siguin alumnes, mestres com famílies. Tothom juga un paper primordial pel que fa l'educació dels més petits i tothom té l'oportunitat de participar. 

La meva experiència en aquesta comunitat ha sigut molt profitosa i m'ha ensenyat a veure l'ensenyament des d'un altre punt de vista. És una escola que no utilitza llibres, ni tampoc segueix unes matèries concretes, però, utilitzen les TIC constantment.

L'escola en sí, té un bloc on hi ha tot una sèrie d'aplicacions educatives per a poder jugar i aprendre des de casa. A més, cada cicle té el seu propi bloc.

En el bloc de cicle infantil, cicle al qual es centra aquest bloc, es mostren totes aquelles activitats que fan diàriament per que així les famílies puguin saber el que fan i deixen de fer els seus fills i filles.

En aquest bloc, hi ha tot una sèrie de recursos i aplicacions molt interessants destinades a aquest cicle. Entre totes les aplicacions, destacar-ne una que em va cridar molt l'atenció i em va agradar personalment. 


L'aplicació a destacar és un recurs per treballar medi, concretament el cicle de l'aigua. Em va cridar l'atenció per que veig que és un recurs que crida molt l'atenció dels alumnes i els ajuda a aprendre de manera interactiva alhora que els motiva.

Són un seguit d'activitats amb la Gota Rita, protagonista i guia de totes les activitats.

A continuació, us deixo l'enllaç a l'aplicació: Aprendre el cicle de l'aigua amb la Gota Rita.




Considero que és una aplicació molt recomanable per a treballar amb els nens i nenes de cicle inicial, ja que ajuda a aprendre la importància que té l'aigua a partir de jocs i activitats dinàmiques que criden l'atenció dels més petits.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada