dijous, 30 d’abril del 2015

Explicar contes avui

M'agradaria compartir amb vosaltres una aplicació que es va presentar a la Universitat que vaig trobar molt interessant per a posar en pràctica amb els més petits. És tracta d'una aplicació exclusiva per a iPad i iPod touch on es requereix tenir iOS 5.1.1 o posterior. Tot i tenir aquesta limitació per tal d'utilitzar-la, és un recurs molt recomanable. Aquesta es diu "Contes clàssics".

Es tracta d'una aplicació de contes clàssics dirigida a càrrec de la Fundació la Caixa. Podem trobar tot una sèrie de contes, tan en català com en castellà, els quals es van afegir a mesura que l'aplicació es va renovant. Aquests contes es poden simplement llegir, escoltar o mirar o, també, l'infant pot interactuar. Interactuar de manera que pot grabar-se o enregistrar la veu llegint el conte i després escoltar-lo, com també pot decidir per un començar, que escriure, com si vol canviar la temàtica del conte. És una aplicació que deixa la imaginació i creació en mans dels més petits, de manera que fa que aquests siguin els protagonistes.

En ser un aplicació destinada especialment a un públic infantil, és totalment segura i fora de publicitat. A més, la seva utilització és molt simple, el que proporciona una autonomia i llibertat a l'infant en un entorn segur.

Pel que fa la taxonomia de Bloom, l'aplicació fomentaria la creació de l'infant, com també el seu anàlisi, ja que està constantment observant, investigant, recopilant informació... Pel que fa el model SAMR, aquesta aplicació, a més de ser una millora equivalent a un augment de la tasca inicial simple (llibre), també es podria considerar que forma part de la transformació, concretament de la redefinició. Considero que està inclosa dins d'aquest apartat per que l'aplicació ens ofereix tot un seguit de funcions que, farà uns anys, eren inimaginables poder fer a través d'una màquina i amb un simple conte. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada