dimecres, 3 de juny del 2015

Univers NINUS

L’Univers Ninus és un projecte educatiu adaptat a l’educació infantil que neix per a que els alumnes desenvolupin les seves capacitats entorn als eixos següents:

  • Ser i actuar de forma autónoma.
  • Pensar i comunicar.
  • Descobirr i tenir iniciativa.
  • Conviure i habitar el món.


L'Univers Ninus utilitza diferents suports per descobir les capacitats, objectius i continguts que es treballen en les àrees incloses en el currículum d'infantil. Aquests suports són fitxes, contes i contes interactius. Els personatges que ofereix aquest projecte són el fil conductor de l'aprenentatge i estan presents en tots els suports. A partir d'aquests recursos es treballa des de la psicomotricitat, el treball en equip, la comprensió oral, el raonament, el comportament i aspectes cognitius. 



Quan vaig llegir sobre aquest tipus de projecte que moltes escoles ja posen en pràctica a les seves aules, vaig comprendre que les tecnologies van molt més enllà de una pantalla, ja que podem interactuar fisicament amb elles i amb metodologies i activitats com aquests, és possible unir les TIC amb els continguts a treballar amb els nens i nenes. 

Tot i que és un projecte per a educació infantil, l'he trobat molt interessant per que se'n va de totes les metodologies i idees que teniem fins ara de treballar amb els alumnes i trobo que és una proposta molt interesant per dur a la pràctica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada