dimarts, 21 d’abril del 2015

Diada de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Catalunya és una festa que es celebra el 23 d'abril amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l'amor. Alhora, és una jornada i tradició que reivindica la cultura catalana. Com a tradició catalana, des del segle XV és costum regalar una rosa vermella "com la sang" a l'estimada. A la dècada de 1930 s'hi afegeix la costum de regalar un llibre al noi, amb motiu del dia del llibre. 

D'aquesta Diada, data la llegenda del cavaller Sant Jordi que per rescatar a la princesa estimada, va haver de matar al drac que la tenia presonera. De la sang del drac, van sorgir roses de color vermell com la sang. D'aquí la tradició de regalar roses vermelles a les noies.

En motiu d'aquesta tradició, és interessant que els nens i nenes coneguin la seva llegenda i, en els millors dels casos, puguin representar-la o treballar-la de manera pràctica. 


La meva proposta per a treballar el Sant Jordi i alhora fomentar la pràctica de les TIC a l'aula, és treballar-lo a partir del Glogster. Glogster és una aplicació web 2.0 que ens permet crear murals digitals multimèdia. Els murals creats a partir d'aquesta eina, poder ser impresos, inserits en una web, projectats i utilitzats a classe mitjançant una PDI. 

A continuació, us deixo una proposta que vaig fer per a treballar el Sant Jordi a partir d'aquesta aplicació. A partir d'aquest mural, es pot accedir a pàgines web que et porten a la llegenda i a una pàgina amb activitats i jocs motivadors per als infants sobre la llegenda. A més, el mural inclou una música i un vídeo. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada