dijous, 5 de març del 2015

Storybird, crear i llegir contes!

Storybird és una aplicació ideal per a crear i llegir contes on-line. Alhora també actua com a xarxa social perquè permet compartir les creacions pròpies a les xarxes socials o bé a la propia pàgina de la web. Tot i que demana un registre per poder accedir-hi, esdevé un recurs molt útil per a fomentar la creativitat i imaginació dels alumnes.

Amb aquest recurs, els nens i nenes poden tant llegir els llibres que ja estan creats, o bé, poden crear el seu propi amb les imatges que el programa ja té incorporades. Aquestes imatges estan organitzades per temàtiques, cosa que facilita la seva cerca segons el tema que es vol tractar.

És una bona oportunitat per als alumnes perque els permet anar afegint diferents pàgines amb els seus dibuixos pertinents en el seu llibre de manera gairebé automatica. En cada pàgina, a més, poden decidir en quina posisció volen la imatge i allà on volen el text, ja que, a més de incorporar imatges, permet afegir text per a redactar el conte.

Considero que seria un bon recurs per a aplicar amb els alumnes per així donar-los la llibertat per a decidir que és el que volen redactar i de quina manera tot utilitzant les imatges i dibuixos que més els hi agradin o els hi cridi l'atenció.

A continuació, us deixo l'enllaç a una sèrie de tutorials per a poder entendre el seu funcionament i aprofitar al màxim tot allò que ens ofereix. 












1 comentari:

  1. És una manera divertida de crear i llegir contes, amb la qual els infants de ben segur que gaudiran molt!
    No obstant, basant-me en la meva experiència, considero que el fet de què els alumnes de manera autonoma hagin de crear contes pot ser una mica complicat per nens/es de primer de cicle inicial.

    ResponElimina